Над 30 000 гости се очакват да пристигнат в Благоевград за фестивала „Франкофоли", който започва утре, а местата в хотелите и квартирите в града отдавна са заети. Резервации има направени и в съседни общини като Банско, Сапарева баня, Разлог и Дупница.

Благоевград

В хотел, който се намира на 2 километра от Благоевград, всички стаи са резервирани още миналата година. Там ще бъдат настанени и част от участниците в двете фестивални вечери.

Димитър Михов, управител на хотел: Ние отново сме се погрижили за тяхното добро посрещане, с традиционна местна кухня, български вина и ще са надяваме да останат отново доволни.

Фестивалът „Франкофоли" е определян като мегасъбитието на годината от жителите на Благоевград.

Градът се пълни, всички хотели са заети, когато излизаш след самия фестивал не можеш да намериш места по заведенията, така че аз мисля, че в този аспект има огромна полза за Благоевград, естествено и за бизнеса, говорим за търговските обекти, също мисля, че има голям успех.
Това е един хубав фестивал за Благоевград, защото прави града по-колоритен, увеличава неговия имидж и като цяло за хората в града да се откъснат от тяхното ежедневие и да се веселят малко повече.

За гостите на Благоевград, които не са успели да запазят места за нощувки, ще бъде обособено място за туристически палатки. То ще се намира над езерото в парк „Бачиново", ще е разположено на площ около 2 дка и ще бъде напълно безплатно за хората, избрали този начин да съпреживеят фестивала. Помислено е и за сигурността им, тъй като в самия парк охраната е денонощна.