Благотворителен концерт събра 1000 лева за пострадалите в Хитрино

Над 1000 лева за пострадалите от Хитрино събра благотворителният концерт в Националната художествена галерия на 15 януари. Балната зала в галерията събра на една сцена прочутите по цял свят изпълнители на арфа - проф. Сузана Клинчарова, Илиана Селимска, Весела Тричкова и Кохар Андонян.

от БНТ
преди 3 години
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Това не е първият концерт, в който четирите дами застават заедно зад магическите арфи. Този път обаче музиката на френски и испански композитори звучи по различен начин за тях, защото е изпълнена с благотворителна цел.

Илиана Селимска - арфист в Симфоничния оркестър на БНР
"Много красиво звучат инструментите заедно в тази прекрасна зала. А каузата беше изключително мотивираща. И независимо от огромното ни натоварване в това време, всички от нас мобилизираха всичките си сили, за да направим възможно най-доброто."

Заради натоварения график на музикантите репетициите започват едва седмица преди концерта. Те обаче не се отказват, защото знаят, че ще помогнат на пострадалите от взрива на цистерна с газ в Хитрино.

Илиана Селимска - арфист в Симфоничния оркестър на БНР
"Цялата публика беше затаила дъх и просто слушаха. Така мина като на един дъх целият концерт и не искаха да ни пускат. Имаше една изключителна атмосфера и удовлетворение от всички."

Събраните в кутията за дарения пари ще бъдат изпратени в Общината в Хитрино.

Илиана Селимска - арфист в Симфоничния оркестър на БНР
"Търсим доброто и ако всеки дава малкото, което би могъл, мисля, че можем да постигнем изключителни резултати."
Топ 24
Най-четени