НОВИНИ

Ученици продават рисунките си благотворително в помощ на онкоболни

Четвъртокласниците от 119 училище в София се включват в благотворителен коледен търг. Ще продават картините, рисувани от самите тях в часове по рисуване с художника Иван Яхнаджиев. Идеята на децата е да помогнат на онкоболните в болница ИСУЛ.

bnt avatar logo
от БНТ
11:32, 18.12.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Млаките добротворци се събират в часовете по рисуване, не само за да се учат, но и да направят добри дела. В картините децата признаха, че влагат освен най-истинските цветове, с които искат да стоплят детските сърца в болницата, но и най-добрите си чувства към тях.

"Това е знак за доброта и те нямат възможността да се радват на Коледа както нас", споделя ученик.

"Аз се включвам в тази инициатива, за да помогнем на деца, които не по тяхна вина имат проблеми и не могат да имат толкова щастлива Коледа като нашата, за да можем да им помогнем", каза дете.

Художникът Иван Яхнаджиев разпалва допълнително желанието на децата да създават изкуство и да творят чудеса. Специален гост на търга е Цена Бояджиева, внучката на Златю Бояджиев, която ще представи на децата картини, не виждали до сега бял свят.

Иван Яхнаджиев - художник: Такова желание имат да правят нещо за Коледа, много съм щастлив, че мога да помогна на тези деца. Много лесно правят цветове, подреждат и така както децата си правят своята Коледа, колкото и да се мъчим ние възрастните не можем да им доставим това удоволствие, което те сами си го правят.
Емилия Паламаркова - учителка по рисуване, Децата изразяват невероятното желание да рисуват и да помагат и аз лично като техен преподавател съм уверена, че възпитавам у тях нещо повече от отношение към изкуството. Възпитавам отношение към света, доброта, толерантност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици от Русе организират базар в подкрепа на деца в нужда
Ученици от Русе организират базар в подкрепа на деца в нужда
Все още не са ясни причините за жестокото убийство на канадския милиардер
Все още не са ясни причините за жестокото убийство на канадския милиардер