В рубриката ни “Търси доброто” ще ви разкажем за холандеца Ернст Бруре, който от 5 години живее и работи във Варна. Днес той измина 80 километра на велосипед Слънчев бряг до Варна в името на благотворителна кауза – да събере пари в подкрепа на Училището за деца с нарушено зрение в града. За това си начинание той е тренирал за издръжливост с месеци.

Варна Слънчев Бряг, Несебър

След повече от 4 часа на велосипеда и над 10 литра изпита вода, днес по обяд Ернст Бруре завърши успешно велотура си във Варна. По този атрактивен начин холандецът популяризира дарителската си кампания и събира средства през целия път, по който минава от Слънчев бряг до Варна.

Ернст Бруре: “Когато пристигнах тук преди пет години, бях впечатлен от голямата разлика между България и Холандия и реших да направя една наистина важна и значима кампания. Признавам, че трудно намерих съмишленици. Заедно с лекарите от една варненска клиника решихме да помогнем на варненското училище “Проф. Иван Шишманов”. Сложихме осем кутии за дарения из града.”

За да съберат повече средства за незрящите деца, Ернст и неговите приятели са поставили 8 дарителски кутии на различни места във Варна. Те раздават и постери, за да намерят още съмишленици. Със събраните пари ще бъдат купени пособия, необходими за обучението на децата в училището.

Румяна Стайкова - СУ за деца с нарушено зрение “Д-р Иван Шишманов” - Варна: ”Ще бъде насочено дарението за специалната програма “Зрително подпомагане” и може би и другите специални предмети.”

Ернст иска да повтори дарителския велотур и догодина, като покани и свои приятели.

Вижте повече за кампанията Търси Доброто