НОВИНИ

Благотворителна инициатива: Гардероб за социално слаби

Група младежи от Горна Оряховица се опитват да помогнат на бедните и бездомните свои съграждани. Младите хора подават ръка на всички, които нямат пари за облекло, като монтираха в центъра на града гардероб, пълен с дрехи, обувки и аксесоари за всички възрасти. Инициаторите казват, че гардеробът е и провокация към всички, които ще ползват и ще даряват дрехите, тъй като се надяват хората да се обединят и да пазят придобивката.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
09:12, 20.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

За по-малко от седмица инициаторите успели да убедят доста свои приятели и съмишленици, които напълнили гардероба с дрехи. Казват, че чували за подобни социални гардероби в много европейски градове и се надяват много хора да им помагат.

Иво Дечев, жител на град Горна Оряховица: Това е инициатива, която вече се прилага и в Германия, и в Белгия, просто решихме да го приложим и в нашият град.

Младежите със собствени средства купили гардероб, който монтирали в центъра на града. Идеята им е всеки, който е решил да разчиства дома си от старите и ненужни дрехи, да не ги изхвърля в най-близкия контейнер, а да ги оставя тук .

Иво Дечев, жител на град Горна Оряховица: Виждали сме доста такива, които ровят не само за храна, а и за дрехи и решихме, че можем да помогнем с тази инициатива. Всеки, който иска да дари дрехи може да мине по всяко едно време на денонощието, да остави чанта вътре или просто да ги подреди.

Жителите на железничарския град приели инициативата повече от радушно.

Младите хора казват, че обмислят скоро да поставят и хладилник с храна за бедни в центъра на Горна Оряховица и се надяват благородната им идея да се пренесе и в други български градове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурори и ученици излязоха заедно на футболния терен
Прокурори и ученици излязоха заедно на футболния терен
Вигенин: Трябва да градим отношения с Русия такава, каквато е
Вигенин: Трябва да градим отношения с Русия такава, каквато е