НОВИНИ

Благотворителна инициатива за социално слаби хора

Младежи от Кюстендил даряват хранителни продукти на социално слаби и деца в неравностойно положение. Инициативата "Бъди човек, дари вечеря на хора в нужда" се провежда за трети пореден път, като над 50 нуждаещи от цялата община ще получат храна за Бъдни вечер и Коледа.

bnt avatar logo
от БНТ
19:05, 22.12.2015
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

23-годишната Ива Крумова е една от основните организаторки на кампанията. Разказа, че идеята за благотворителната инициатива започнала миналата Коледа, когато с още няколко приятели се самоорганизирали и решили да съберат пари от собствения си джоб, за да купят храна за бедните. Сега обаче, за да съберат решили да потърсят съмишленици в социалната мрежа Фейсбук, а оттам много хора откликнали на идеята им.

"Около 30 човека да кажем, не мога да дам точна бройка, защото много хора идват и казват: "Аз давам за еди кой си", но събрахме около 1500 лева",сподели Ива.

С брашно, олио, ориз, месо, леща макарони, сладкиши бе зарадвана днес 84-годишната баба Недка от с. Шишковци. Сега може спокойно да посрещне Бъдни вечер.

"На тия млади хора, че им кажа - все така да са добри, да са здрави", каза баба Недка.

Младежите проучили от социалните служби кои хора имат нужда от помощ и изготвили списъци. Събрали повече пари от миналата година, купили повече храни и ще включат още младежи, за да стигне храната до домовете за празника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на браковете намалява за сметка на съжителството без брак
Броят на браковете намалява за сметка на съжителството без брак
Нова зала за игри в училище
Нова зала за игри в училище