НОВИНИ

Радо и президентът дадоха началото на "Българската коледа" за 14-ти път

Благотворителната инициатива "Българската коледа", която години наред сплотява милиони българи, започва за 14-та поредна година. Вниманието на кампанията тази година ще бъде насочено към децата с тежки хронични заболявания, обяви президентът Росен Плевнелиев.

Мария Чернева
от Мария Чернева
19:59, 30.11.2016
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Държаният глава отбеляза, че помощта около Коледа е част от ценностната система на нацията, и подчерта че дарителството ни прави по-добри и пълноценни личности.

Той прелива от енергия, не спира да тича между гостите с игриви закачки. Доста странно описание за дете със спинална мускулна атрофия, приковано към количка. Но е факт. Радо и братята му са специални гости на президента, за когото детето смята ,че знае всичко.

Радо: "Ами според мен той е много добър човек!"
Ралица Енева, майката на Радо: "Българската Коледа подпомага частично неговата рехабилитация. Ние всеки ден извършваме рехабилитация на много нива - плуване, физиотерапия, ерготерапия."

Когато има кой да помогне, трудностите са предизвикателство, което им дава сила. А тяхната сила е вдъхновение за дарителите на Българската Коледа. А думите на една майка запалиха светлините на новата кампания.

Росен Плевнелиев, президент на Република България: "Аз искрено вярвам, че в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, отново ще обединим усилията си, отново ще бъдем успешни и посветени на най-голямата ни отговорност - грижата за здравето на децата."

В навечерието на новата Коледа, президентът припомни огромна помощ на кампанията през годините. Когато милиони се обединиха около мисията да помогнат за рехабилитацията на деца с неврологични заболявания, за ранна дианостика и по-малко деца с увредено зрение и слух, съпричастност към децата с вродени заболявания, за подобряване на грижите и за всички деца в реанимация. А тази година "Българската коледа" ще обърне внимание към проблемите на децата с тежки хронични заболявания.

Росен Плевнелиев: "На страдащите от тежки хронични заболявания деца „Българската Коледа" ще помогне за осъществяване на диагностика, включително генетични изследвания, за медикаментозно лечение, медицински изделия и помощни средства

Години наред „Българската Коледа" ни напомня, че има хора, изпаднали в беда, и дава възможност на всеки да помогне с един СМС на номер 1117

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха за валиден референдума в 125-о училище в София
Обявиха за валиден референдума в 125-о училище в София
На Андреевден мечките в Софийския зоопарк будуват
На Андреевден мечките в Софийския зоопарк будуват