НОВИНИ

Благотворителност за бедни българи в Босилеград

За трета поредна година благотворителна вечеря събира средства за деца от бедни български семейства от Босилеград, Западните покрайнини, за топли дрехи и храна за Коледа. Инициативата се проведе снощи в Босилеград и е организирана от местното гражданско сдружение "Група на либерални, амбициозни и солидарни" - ГЛАС.

bnt avatar logo
от Елица Иванова
12:00, 12.12.2015
Чете се за: 00:37 мин.
По света

По време на благотворителната инициатива бяха събрани около 7 хиляди лева. През миналата година за Коледа бяха подпомогнати 28 деца от бедни семейства от Босилеградско, а тази година броят им ще се увеличи двойно. Председателят на сдружение „ГЛАС" Александър Димитров каза, че сега помощ ще получат деца от 35 училища. В Босилеградско училища има във всяко село, независимо от броя на учениците.

Александър Димитров - председател на сдружение „ГЛАС": Не даваме точно пари на децата, но им даваме едни ваучери, с които те могат от 5-6 босилеградски магазина да си закупят обувки, панталони, дрехи, якета, просто каквото преценят, че имат нужда, след това представител на нашето сдружение и представител на училището идват, заплащат сумата и децата си излизат със стоката, която са си взели.

В благотворителната вечер се включиха депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов, представител на посолството ни в Белград, БТА, различни български организации и представители на местния бизнес. Пари за участие в инициативата изпратиха от Парламентарната група на ГЕРБ, народният представител Жельо Бойчев от БСП. Инициативата подкрепи и Столичния общински съвет.Организаторите пък подариха плакети на редовните си дарители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туристическият бизнес очаква руските туристи
Туристическият бизнес очаква руските туристи
Конкурс за коледна украса в Бургас
Конкурс за коледна украса в Бургас