НОВИНИ

Българче проплака за първи път на борда на самолет

Българче проплака за първи път на борда на самолет на близо 12 хиляди метра височина над Атлантическия океан. Самолетът на Луфтханза, пътуващ от Богота за Франкфурт, направи междинно кацане с един пътник повече в Манчестър. 38-годишната Десислава пътувала сама. За щастие на борда на самолета имало медицински екип, които й оказали помощ. Сега най-вероятно в акта за раждане ще бъдат вписани само координатите на мястото, където самолетът се е намирал.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
20:18, 28.07.2017
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Бебето се появява на бял свят над Северният Атлантик на повече от 12 000 метра височина и ще носи името Николай. Когато раждането започва, екипажът премества част от пътниците, за да освободи място за родилката - 38-годишната Десислава. За късмет - на борда има трима лекари.

Александър Толвет, регионален директор на Луфтханза за България: Екипът ни е подготвен за ситуации като тази, специално обучен е как да реагира при внезапни раждания на борда. Най-важното е, че ние разполагаме и с необходимото оборудване , за да асистираме при раждането. Щастливи сме, че в повече от 99% от случаите се оказва, че има доктор на борда. Случилото се обаче е уникално, защото подобна практика е рядко срещана при нас.

Благодарение на съдействието на лекарите, раждането протича нормално, без усложнения. Капитанът на полета обявява по интеркома за радостното събитие и под аплодисменти каца аварийно в Манчестър, вместо във Франкфурт с един пътник повече. Там майката и бебето са поети от медицински екип.

Александър Толвет, регионален директор на Луфтханза за България: Все още мислим какво да подарим на малкото момченце, но не можем все още да решим, защото бяхме много заети да се погрижим, както за майката, така и за нейното дете. Но подаръкът ще бъде много специален, уверявам ви.

Раждането на малкия Николай е единадесето за авиокомпанията за повече от половин век.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За споровете и съдбата на историческите сгради в центъра на София
За споровете и съдбата на историческите сгради в центъра на София
Надежда Нейнски: И втората задържана българка в Турция е освободена
Надежда Нейнски: И втората задържана българка в Турция е освободена