НОВИНИ

Българи са блокирани часове в самолет на летището в Амстердам

Редовен полет на "България Ер" закъснява вече почти 12 часа. От компанията не дават информация на пътниците, пред БНТ изп. директор на дружеството обяви, че ситуацията е сериозна, но не зависи в момента от превозвача.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
22:53, 01.07.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
българи блокирани часове самолет летището амстердам

Повече от два часа и половина пътници на "България Ер" остават затворени в самолет на компанията на летището в Амстердам, сигнализираха зрители на По света и у нас. Към момента няма информация кога точно или дали ще излети самолетът. Това потвърди пред БНТ изп. директор на авиопревозвача Янко Георгиев.

По разписание полетът на "България Ер" от Амстердам за София е трябвало да излети в 10 часа сутринта местно време. Самолетът, който е трябвало да го извърши е кацнал в холандската столица, но не е могъл да излети поради повреда, обясни Георгиев. Изпратен е друг самолет, който трябваше да излети към 19,30 ч. софийско време. Той обаче е по-малък и 45 души се е наложило да нощуват в Амстердам.

Останалите са натоварени в малкия самолет. Оказало се е обаче, че багажите на пътниците са объркани и са натоварени такива, на оставащи в Холандия. В този случай, самолетът не може да излети, до разпределянето им, обясниха още от "България Ер".

Разпределянето на багажите обаче е отнело повече от два часа и половина, при което пътниците са затворени на борда. "От оператора на летището ни подават информация, че всеки момент ще са готови и така ние не може да свалим пасажерите. Ако обаче забавянето продължи, ще отложим и този полет", коментира Георгиев.

Междувременно пътниците не могат да се свържат вече почти 12 часа с авиопревозвача, защото телефоните на компанията не отговарят. Не получават информация и от летищата в Амстердам и София.

Очаквайте подробности

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови четири тапи в центъра на София през лятото
Нови четири тапи в центъра на София през лятото
Париж забрани старите коли
Париж забрани старите коли