България се връща на "Евровизия" след едногодишна пауза. Миналата година българската песен се класира на 14-то място. Най-големият ни успех досега е 2-ро място на конкурса, спечелено през 2017 -та от Кристиан Костов. Участието на страната ни става възможно благодарение и на усилията и на екипа в БНТ.

За предстоящия песенен конкурс разговаряха в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент "Специални проекти" БНТ, и Борислав Миланов, композиторът и музикален продуцент. Вижте във видеото.

Йоана Левиева-Сойър - делегиран продуцент "Специални проекти" БНТ: Тези партньорства, с които ние фактически правим възможно участието в Евровизия, те не са, разбира се, че парите са важни, ние имаме нужда от тези партньорства, за да го финансираме, но всъщност те са изключително добро продуцентско решение, защото в крайна сметка БНТ е продуцент на телевизия, не на музика, т.е. ние си партнираме с хората, които правят музиката и които после могат да я развиват. Мога само да съм щастлива, че имаше успехи и ще продължим участието си.
Борислав Миланов - композитор и музикален продуцент: Мисля, че трябва да имаме хубаво послание, т.е. това е най-важното за България - да продължава да има хубаво послание, Ние имахме три години много хубаво послание, ненатрапчиво, но в крайна сметка, ако се зачетем, си беше духовно послание.