НОВИНИ

България ще получи 8,8 млрд. евро финансиране от регионалния и социалния фонд

В новия програмен период до 2020 година страната ни ще получи общо 8,8 милиарда евро финансиране от регионалния и социалния фонд. Това стана ясно след срещата на комисар Корина Крецу с премиера Борисов малко преди откриването на технологичния парк в столицата.

bnt avatar logo
от БНТ
22:38, 11.12.2015
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Корина Крецу – комисар по регионалната политика: Регионалният и кохезионният фонд вече инвестираха 3,9 милиарда евро в България в областите конкурентоспособност, транспорт, околна среда и регионално развитие. И сами може да видите колко километра магистрали и метро в София са построени.

Премиерът Борисов разговаря и с колегата си Хорст Зеехофер – премиер на Свободна държава Бавария. Обсъждали са повече инвестиции у нас и задълбочаване на икономическите отношения между Бавария и България. По думите на баварския премиер инвеститорите могат да имат доверие в страната ни.

Хорст Зеехофер – министър-председател на Бавария: Обменихме мнения по всички актуални теми, поздравих го относно развитието и политиката. Има какво да разкаже има много положителни данни да сподели относно държавния бюджет, ръста на икономиката, инвестициите и защитата на външните граници. Всички реформи и цялото развитие, което се случва в България са много важни за инвеститорите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сирийската опозиция се съгласи на преговори с режима на Асад за мир
Сирийската опозиция се съгласи на преговори с режима на Асад за мир
Токът няма да поскъпва в близките 7-8 месеца
Токът няма да поскъпва в близките 7-8 месеца