НОВИНИ

България временно спира строежа на газовата връзка със Сърбия

Временно се спира откритата процедура по разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ЕАД до българо-сръбската граница във връзка с постъпила жалба, съобщиха от "Булгартрансгаз" ЕАД.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:19, 14.02.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Откритата процедура е с наименование: „Доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране - фаза работен проект, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект: „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ЕАД паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница”, етап: „Линейна част“ и референтен номер: 180-100.

„Булгартрансгаз“ ЕАД уведомява потенциалните участници, че временно се спират действията по процедурата.

Причината за спирането е постъпила жалба от „Атоменергоремонт“ АД срещу Разяснение на „Булгартрансгаз“ от 08.02.2019 г., публикувано в Профила на купувача, предоставено от възложителя по въпроси, постъпили от лица, желаещи да участват в процедурата.

На основание чл. 203, ал. 2 от Закона за обществените поръчки (ЗОП), жалбоподателят се е възползвал от правната възможност да поиска налагане на временна мярка спиране хода на процедурата. Предстои Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по основателността на това искане.

В изпълнение на разпоредбата на чл. 203, ал. 3 от ЗОП, възложителят спира всички действия по хода на процедурата до влизане в сила на определение, с което се отхвърля искането за временна мярка, или на решението по жалбата, ако е наложена временната мярка.

След произнасянето на компетентния орган и в случай, че искането за налагане на временна мярка бъде отхвърлено, процедурата ще бъде възобновена и сроковете за подаване на оферти ще бъдат удължени така, че да се спази изискването на чл. 28, ал. 5 от Правилника за прилагане на ЗОП, общата продължителност на всеки от сроковете, изтекли до момента на спирането на процедурата, заедно с новоопределените удължени срокове да не е по-кратка от първоначалния срок, определен от възложителя.

Възложителят уверява всички потенциални участници, че ще бъдат своевременно уведомявани за всички последващи действия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп инсталирал свръхмодерен голф симулатор в Белия дом
Тръмп инсталирал свръхмодерен голф симулатор в Белия дом
Затварят Ел Чапо в Алкатраз на Скалистите планини
Затварят Ел Чапо в "Алкатраз на Скалистите планини"