НОВИНИ

Българка с множествена склероза се нуждае от пари за операции в Турция

44-годишна жена се нуждае от помощ, за да оздравее. Преди 17 години Анна се разболява от множествена склероза. Лекува се с различни медикаменти, но те не подобряват състоянието й. В края на миналата година й трансплантират стволови клетки в Истанбул и това й дава нова надежда, че може да се излекува. Предстоят още две операции, за които са необходими 40 хиляди лева. До момента семейството на Анна е успяло да събере само част от сумата.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева
08:53, 16.01.2018
Чете се за: 00:50 мин.

Анна се разболява от множествена склероза през 2001 г. Започва да се лекува, успява да се изправи на крака. Но за кратко. Защото след четири години пак се обездвижва. И въпреки това намира сили да работи. Като журналист. Докато не я предават и ръцете ѝ.

Георги Брандийски: "До преди половин година работеше и то съвсем нормално, от вкъщи работеше, но в последно време състоянието ѝ доста се влоши."

През всичките години на борба с коварната болест до Анна са съпругът ѝ и двете ѝ дъщери.

Георги Брандийски - съпруг на Анна: "Пробвали сме доста лекарства, включително доста силни лекарства от чужбина, но много от тях не ѝ понасяха и не успяхме да я вдигнем на крака, сега това е някакъв шанс, поне така ни обещават лекарите в Истанбул. Дори нейният рехабилитатор, почти е сигурен, че 50-60 % има възможност да се подобри от състоянието, в което е в момента."

Да видят майка си да се движи- това е мечтата на дъщерите на Анна. В края на миналата година два пъти ѝ трансплантират стволови клетки. Сега тя се нуждае от още две операции на стойност 40 хиляди лева. Семейството до момента е събрало 10 хиляди.

Анна Брандийска: "След третата трансплантанция казват, че е много голямо подобрението, аз съм ходила на две."
Симона и Елина Брандийски - дъщери на Анна: "Моят първи спомен с нея е, когато тя вече не можеше да ходи."

Анна продължава да се бори и да вярва.

Анна Брандийска: "Най-вече в Господ и в семейството си."
Георги Брандийски - съпруг на Анна: "Надявам се с помощта на хората да съберем и останалите пари, така че да довършим лечението."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск пристигна в Чили
Папа Франциск пристигна в Чили
Фандъкова: На Витоша не трябва да има строителство, освен на спортни съоръжения
Фандъкова: На Витоша не трябва да има строителство, освен на спортни съоръжения