НОВИНИ

Българо-македонската комисия заседава днес в София

Праистория, Античност и Средновековие са историческите периоди, които ще обсъждат членовете на смесената Българо-македонска комисия експертна комисия в София днес и утре.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:05, 10.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
българо македонската комисия заседава софия

Те ще се опитат да намерят взаимно приемливо решение по забележките, които имат за учебниците в двете страни. Членовете на комисията от двете страни се опитват да сближат мненията си и да изготвят предварителни препоръки, които могат да бъдат приети в окончателната форма на следващото заседание в началото на юни и след това да бъдат дадени като препоръки и за двете правителства.

Директорът на македонския Институт за национална история Драги Георгиев, заяви пред македонски медии, че днес и утре ще бъдат разгледани забележките, които Скопие има по отношение на българските учебници за пети и шести клас, както и бележките, които има българска страна за македонските учебници за шести и седми клас.

Комисията е създадена за решаване на исторически и образователни въпроси, в съответствие с чл. 8, ал. 2 от Договора за добросъседски отношения и сътрудничество между България и Република Северна Македония от 2017 г. Председател от българска страна е Ангел Димитров, бивш посланик на България в Скопие, а от македонска - Драги Георгиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиляна Радева и Ралица Добрева положиха депутатска клетва
Лиляна Радева и Ралица Добрева положиха депутатска клетва
Европейска експедиция ще проучва ледниковите периоди
Европейска експедиция ще проучва ледниковите периоди