НОВИНИ

Българска фирма продава завода си срещу криптовалута

Фирма продава завода си за метални конструкции и срещу криптовалута, обявиха собствениците, които в момента търсят купувач и посредник за сделката. Цената на предприятието е почти 500 хиляди евро.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска А.Каменова - БНР - Радио Видин
18:45, 14.12.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Заводът край видинското село Ружинци е работил до преди година и половина, но собствениците са го консервирали заради липсата на работна ръка. В него са произвеждани стоманени конструкции. Идеята да го продадат срещу криптопари е дошла от сина им Васил, който от две години и половина се занимава с покупко-продажба на криптовалути.

Васил Костов: Смятаме, че има хляб в цялата работа, не сме готови да го продадем само за криптовалути, готови сме да го продадем и по обичайния начин.

Интерес към предприятието вече има, като се обаждат хора, които са готови да го купят както в нормална валута, така и чрез криптопари. Продавачите не се притесняват от факта, че в момента на българския пазар сделките с криптовалути са блокирани заради липсата на банка, която да обслужва българските брокери.

Васил Костов, син на собствениците: Обикновено хората асоциират криптовалутите с някакъв вид незаконни действия, в случая не става въпрос за нищо подобно. С удоволствие ще си отчетем данъците, ще си отчетем всичко по реда.

Самият Васил признава, че има съмнения, че при сделките с криптовалута става въпрос повече за спекулация, отколкото за реален пазар.

Васил Костов, син на собствениците: Реално погледнато са един голям балон, който рано или късно ще се спука. Но смятам, че този балон няма да се спука на половин трилион капитализация.

В случай, че купувачът се съгласи да купи предприятието в криптовалута, параметрите на сделката ще бъдат точно определени.

Васил Костов, син на собствениците Ако случайно направим такава сделка, то тя ще се случи в един определен часови диапазон с даден курс, в който купувачът трябва да подаде съответните криптовалути при даден курс.

От община Ружинци се надяват на нов инвеститор.

Александър Александров, кмет на Община Ружинци: Това ще бъде много добре за общината, в която безработицата е най-голяма в цяла България, още повече че тук има подготвени специалисти.

Местното училище доскоро е имало специалност за елтехници и стругари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа обикаля с празничен автобус Велико Търново
Дядо Коледа обикаля с празничен автобус Велико Търново
Фалстарт на делото срещу кмета на община Батак
Фалстарт на делото срещу кмета на община Батак