НОВИНИ

Българска парламентарна делегация е на посещение в Република Азербайджан

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на посещение в Република Азербайджан, съобщиха от пресцентъра на парламента. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид и народният представител Димитър Георгиев.

bnt avatar logo
от БТА
09:42, 20.09.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
българска парламентарна делегация посещение република азербайджан

През първия ден от посещението българските делегати ще се срещнат с председателя на Мили Межлиса на Азербайджан Октай Асадов. Цвета Караянчева ще разговаря с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев. По време на визитата председателят на парламента ще има среща и с министър-председателя на Азербайджан Новруз Мамедов.

Програмата предвижда българската парламентарна делегация да посети Центъра за български език и култура в Славянския университет в столицата Баку, както и Център „Гайдар Алиев“.

На 21 септември Цвета Караянчева и водената от нея делегация ще присъстват на тържественото заседание по повод 100-годишнината на парламента на Азербайджан, като председателят на Народното събрание ще се подпише в почетната книга на Мили Межлиса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фолксваген се оттегля от Иран,  съобщи американски дипломат
"Фолксваген" се оттегля от Иран, съобщи американски дипломат
Шиндзо Абе остава начело на Япония до 2021 г.
Шиндзо Абе остава начело на Япония до 2021 г.