НОВИНИ

Българската анимация "Златната ябълка" тръгва на премиерно турне

Анимацията "Златната ябълка" се отправя на премиерно турне в страната. Проектът е копродукция на студио "Змей" и БНТ. С повече подробности по темата в Сутрешния блок гостува продуцентът на филма Елена Рапонджиева.

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 15.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Работата по един от най-обсъжданите сериали започва преди пет години, след като създателят му - Димитър Петров, напуска Cartoon Network и се завръща у нас, за да сформира екип, с който развива идеята си.

Елена Рапонджиева – продуцент на филма: В "Златната ябълка" ще видим приключенска история за порастване на четирима тийнейджъри. Ако има свят, в който всички български легенди и фолклор живеят, това е светът на "Златната ябълка".

В необятен планински свят, където стари духове бродят из горите и кукерските бойци защитават хората от злото, срещаме Вихра. Тя е 14-годишно упорито момиче, чиято коса е облак и се променя според настроението й.

Вихра е дъщеря на змей (дух на бурите) и на човек (кметицата на процъфтяващия град Хан). Ще последваме Вихра в нейното пътуване в търсене на златната ябълка – митичен плод, който изпълнява желания и се появява само веднъж на 100 години.

Към Вихра се присъединяват Влад и Бран – двама братя, които мечтаят да станат кукери, и Тина-Пакостина – малка самодива с ангелски глас и буен характер. Макар че действието се развива в екзотична фентъзи среда, сюжетът обхваща съвременна тематика и проблеми.

Повече подробности за "Златната ябълка" - вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ципрас предложи промяна в конституцията за избора на президент
Ципрас предложи промяна в конституцията за избора на президент
Край на стационарните телефони във Франция
Край на стационарните телефони във Франция