НОВИНИ

Българската делегация поднесе цветя на паметника на Иван Вазов в Рим

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов в Рим. Българска делегация, водена от председателя на парламента, е на посещение във Ватикана и Рим по повод честванията, посветени на 24 май.

българската делегация поднесе цветя паметника иван вазов рим
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 24.05.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Паметникът, който се издига на площад "Торвалдсен" до вила "Боргезе" в италианската столица, е открит през 2010 г. Проектът е дело на български скулптор проф. Величко Минеков. Фигурата на Патриарха на българската литература е изработена от бронз и е висока 2,6 метра.

По-рано българската официална делегация, водена от председателя на парламента Цвета Караянчева, беше на аудиенция при Негово Светейшество папа Франциск.

В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Италия и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и народните представители от Групата за приятелство Младен Шишков, Павел Шопов, Симеон Симеонов и Албена Найденова. В нея са включени представители на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна църква и на Католическата църква.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова обяви кампания за намаляване на ДДС върху даренията на книги
Мая Манолова обяви кампания за намаляване на ДДС върху даренията на книги
290 мигранти са спасени край либийския бряг
290 мигранти са спасени край либийския бряг