НОВИНИ

"Българската Коледа" в подкрепа на болницата в Асеновград

За втори път инициативата "Българската Коледа" подкрепя многопрофилната болница в Асеновград, където всяка година се лекуват 1500 деца. След като неонатологията вече има кувьоз, след последната дарителска кампания в болницата има и нов ехограф. Съвременната апаратура помага за бързата и точна диагностика на най-малките пациенти.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
19:38, 30.11.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Българската Коледа

2-годишната Елис идва в болницата заради остри болки в корема. С ехографа, дарен от „Българската Коледа", диагнозата на детето е поставена веднага и лечението дава бързи резултати.

д-р Нели Стефанова - началник на Детско отделение МБАЛ Асеновград: „Ако не беше апаратът, много трудно щяхме да разберем каква е причината за болките в корема, а при едно дете причини за болки в корема са много. Апаратът е много хубав. В ерата на технологиите, на модерните технологии, ние просто сме безсилни без тях".

Заради липса на средства обаче, подновяването на апаратурата в болницата става бавно. Затова лекарите са особено благодарни за всяка помощ от „Българската Коледа".

Д-р Иван Червенков - управител МБАЛ Асеновград: „Тъй като наистина лечебни заведения, които са малко в периферията от Столицата, са по-трудно оборудвани откъм апаратура. Така че този шанс, който получихме е полезен за нас, полезен за нашите пациенти".

За подкрепа на дарителската кампания призовава и майката на малката Елис, която дълго ще помни дните в болницата.

Севда Юсуф - майка: „Едно левче не е нищо, всеки може да участва, това е за нашите деца, за всички".

И родителите и лекарите са убедени, че с помощта на „Българската Коледа", престоят на всяко дете тук, може да бъде много по-лек.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Воденичаров: Недофинансирането на БАН е от 2009 г. досега
Стефан Воденичаров: Недофинансирането на БАН е от 2009 г. досега
“С любов в душата“ за Андрей Баташов
“С любов в душата“ за Андрей Баташов