НОВИНИ

Българската ракия тръгва към световните пазари

Крафт питиетата стават най-търсени и на пазара на високоалкохолните напитки. Затова България има огромни възможности да направи пробив по света. В това са уверени специалистите от световния конкурс "Спиритс селекшън", чийто домакин тази година е Пловдив.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
16:46, 27.08.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Традиционната българска ракия има всички качества да бъде оценена навсякъде по света, необходими са повече маркетингови стратегии.

Тиери Хейнс, директор на SPIRITS SELECTION: Автентичност е една от ключовите думи във високоалкохолната индустрия в момента. И аз мисля, че вие притежавате това качество. Хората днес търсят продукти с усещане за мястото, където са произведени.

47 са българските мостри сред 1300 напитки, представени в конкурса. Наградите ще бъдат обявени на 6 септември, а за наградените предстоят много възможности за популяризиране.

Меглена Михова, представител на конкурса за България: Вече сме организирали в края не септември представяне в Брюксел с международните експерти. Както и в най-голямото изложение в Бенелюкс ще има представяне на наши производители.

Пловдив за втори път е домакин на единствения в света пътуващ международен конкурс за напитки, част от световния конкурс в Брюксел. Предишното гостуване бе през 2016 година.

Бодуа Аво, предсдател на Concours Mondial de Bruxelles: Организирахме престижен конкурс, но той бе само за вино. Развихме много добри връзки с община Пловдив.

България отбелязва рекорден брой участници на настоящото издание. В предишни години има ред наградени български напитки, сред които и носители на златни медали

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мадуро предложи на венецуелците да спестяват в злато
Мадуро предложи на венецуелците да спестяват в злато
Изтеглят катастрофиралия край Своге автобус
Изтеглят катастрофиралия край Своге автобус