НОВИНИ

Български дизайнер създаде тоалет за Кейт Мидълтън

С какво е облечена Кейт? Това е сред най-често задаваните въпроси в британските таблоиди. При скорошна публична проява, херцогинята на Кеймбридж се появи с впечатляващ тоалет, който се оказа дело на български дизайнер.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал Здравка Русева
20:30, 17.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:46 мин.
Още

От момента, в който стана част от британското кралско семейство, Кейт Мидълтън неизменно е под светлината на прожекторите. Едно от нещата, с което херцогинята на Кеймбридж е известна, е нейният безупречен стил.

Преди дни съпругата на принц Уилям се появи с поредния си впечатляващ тоалет - пола и сако, в изискан ретро стил, а "Дейли Телеграф" публикува снимките на първа страница. Мнозина сравниха визията на Мидълтън, с тази на Джаки Кенеди, известна с неповторимия си стил.

Медиите с изненада съобщиха, че тоалетът е на луксозна, но неособено популярна марка. Самият дизайнер пък е българинът Петър Петров. Роден е във Велики Преслав и е възпитаник на гимназията по облекло в Шумен, където завършва с отличие.

Веселин Тодоров, директор на професионалната гимназия по облекло в Шумен: "Kласният ръководител ми каза, че винаги е влизал в часовете изключително подготвен, проявявал е огромен интерес към модата и към дизайна, вероятно затова е завършил тази специалност и винаги е споделял с нея и с останалите учители, че той един ден ще постигне високи успехи в модата и в дизайна".

А големите успехи не закъсняват - след кратка кариера във Варна, Петър заминава за Лондон, където е вече 10 години. Споделил е пред близките си, че да облече Кейт Мидълтън, е най-голямото му професионално постижение. А за това говорят и фактите - веднага след появата на херцогинята, модната къща буквално е затрупана от поръчки за същия тоалет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха нарушения след разследване на БНТ 2
Откриха нарушения след разследване на БНТ 2
Синята зона в Пловдив поскъпва от 1-ви май
"Синята зона" в Пловдив поскъпва от 1-ви май