НОВИНИ

Български екип спечели второ място на московския фестивал "Кръг от светлина"

В Москва екип от български художници и дизайнери от Elektrick.me спечели второ място на конкурса за визуално изкуство в рамките на престижния фестивал "Кръг от светлина". Уникалното светлинно шоу преобразява руската столица от няколко дни и завършва тази вечер. Фестивалът е признат за един от трите най-големи в света и вече има два световни рекорда - за най-голяма видео проекция и за най-голяма мощност на светлинния поток.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
20:56, 25.09.2018
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Огън, вода, въздух и земя. Магията и силата на четирите стихии бушуват на фестивала "Кръг от светлина", организиран от московското кметство. Олимпийският гребен канал за час и половина се превръща в сцена върху вода със сложна конструкция за 3D видеомапинг, 160 пиротехнически и лазерни установки. Върху площ от 4000 кв. м са монтирани са 300 фонтана.

Фестивалът "Кръг от светлина" се организира в руската столица вече за осми път. Седем площадки в града са превърнати в светлинни приказни сцени в продължение на 5 дни. Събитието е запазена марка в културната програма на руската столица.

Николай Гуляев, министър на спорта в правителството на Москва: Тази година очакваме около 5 милиона гости за петте дни на фестивала. Миналата година бяха 4 милиона, от които 100 000 чужденци. Задачата ни е да създадем голямо количество туристически продукти, така че когато човек пристигне в Москва да има какво да види, да има какво да прави и да му бъде максимално удобно.
Евгений Долгов, московчанин: Винаги има нещо ново. Сега светлинното шоу беше неповторимо, 3D проекциите бяха много идейни.

На фестивала се представят екипи от 36 страни. "Кръг от светлина" ще бъде закрит тази вечер с шоу на японски пиротехници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последната българска подводница Слава може да бъде превърната в музей
Последната българска подводница "Слава" може да бъде превърната в музей
Изложба на шаржовете на Александър Добринов в Софийската градска галерия
Изложба на шаржовете на Александър Добринов в Софийската градска галерия