Български евродепутати: Оптимисти сме, но опасността от "Мобилност" не е минала

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни върна спорния пакет "Мобилност" за доразглеждане в Транспортната комисия и отложи гласуването за 1 април. На този фон, стотици български превозвачи протестираха пред Европейския парламент в Страсбург днес. Близо ли сме до решение на сагата със спорните предложения на френския президент Макрон - в "Още от деня" темата пряко от Страсбург коментираха българските евродепутати Светослав Малинов, Илхан Кючюк и Петър Курумбашев.

от БНТ
преди 11 месеци
Чете се за: 00:25 мин.
По света
Светослав Малинов, евродепутат от ДСБ/ЕНП: Докато не чуем чукчето на 17 и 18 април в пленарна зала, опасността не е преминала. В следващите две седмици ще се направят още два опита и ще трябва да преминем през цялата тази процедура, защото се вижда, че има разделение. Все повече колеги виждат, че има нещо нередно и най-вероятно ще се присъединят към нас.
Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/АЛДЕ: Оптимисти сме, днес се получи добър резултат, имаше дебат в пленарна зала, добра възможност и повод да изразим нашата позиция.
Петър Курумбашев, евродепутат от БСП/ПЕС: Нанесохме сериозен удар с това отлагане на гласуването. От друга страна, след като са внесени толкова изменения, всичко трябва да си мине по легалния път.
Топ 24
Най-четени