НОВИНИ

Български фирми ще минават обучение как да изнасят продукцията си зад граница

От новата година Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия съвместно с работодателски организации, консултанти и "София тех парк" ще започне нов проект за обучение на фирми, които искат да изнасят продукцията си навън. Критериите за избор на дружества, които да бъдат подпомогнати, ще бъдат готови до месец.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:18, 02.12.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Бойко Таков, изп. директор на Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия: Първите 15 компании, които ще бъдат обучени как да си намерят партньори в чужбина и да започнат износ в така наречения "експортен хъб", ще бъдат избрани в началото на годината. Срокът за програмата ще бъде четири месеца.
Критериите най-общо казано са компаниите да са достигнали нивото на растеж, за да могат да навлязат на чужд пазар, да имат съответния екип, и всичко това ще бъде публично оповестено.

Целта е на края на обучението, всяка компанията да е открила поне един нов пазар. Помощ дружествата ще получат и от 50-те търговски аташета на министерството на икономиката в различни държави.

Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара: Всички ние по отделно можем да направим едно или две, но заедно можем повече.

Обучението на фирмите ще е безплатно за тях. Ако програмата се окаже успешна, ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събарят имоти на телефонни измамници
Събарят имоти на телефонни измамници
5 жертви на наводнения в Югоизточна Франция
5 жертви на наводнения в Югоизточна Франция