Българските хотелиери могат да заведат колективен иск срещу "Томас Кук"

Министерството на туризма ще съдейства на българските хотелиери при завеждането на колективен иск срещу "Томас Кук" и дъщерните дружества на компанията. Целта е българските фирми да получат вземанията си за юли и август, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
преди 5 месеци
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Най-сериозен е проблемът за хотелите в курортите Слънчев бряг и Златни пясъци. Всички 5940 туристи, които са по линия на фирми от "Томас Кук" могат да напуснат страната по-рано или да останат докато трае почивката им, обясни Ангелкова.

Техните допълнителни разходи ще бъдат покрити от застрахователите на фалиралия турооператор. Сериозни притеснения остават за следващия летен туристически сезон.

Николина Ангелкова, министър на туризма: През следващата седмица предвиждам и посещение на място, в Германия основно, за да можем капацитетът, който бяхме договорили от "Томас Кук" за лято 2020 г. с общи усилия да бъде пренасочен към другите големи туроператорски компании, така че да нямаме по-голям риск от този, който към момента анализираме за следващия сезон. Изключително ключово е да спасим сезон 2020 г.
Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени