НОВИНИ

Българските ски курорти са в топ 10 на Европа

Българските ски курорти - Витоша, Банско и Пампорово са в топ 10 на Европа, като класацията е въз основа на дневните разходи за настаняване и ски карти. Информацията е на германския вестник "Билд", който се позовава на данни на известна туристическата търсачка. Според класацията Витоша е най-изгодният ценови курорт в Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
19:39, 05.11.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Според класацията, ако любителите на зимните спортове искат да се отдадат на хобито си за по-малко пари - абсолютният номер едно е Витоша. Авторите на сравнението уточняват, че повечето писти тук са лесни, има и по-стръмни. На ден пързалянето излиза 18 евро, а заедно с настаняването общите разходи са 69 евро.

Само за сравнение рекордьор е ски курорта Лех ам Арлберг в Австрия с общи разходи от близо 650 евро на ден, което е 9 пъти по-скъпо от Витоша.

Сред най-изгодните 10 в списъка Банско е на на 4-о място, Пампорово на 6-о. Тук е и руският зимен курорт Красная Поляна, чешкият Божи Дар и други.

Според класацията най-скъпо на любителите на ските ще им излезе в Австрия, Франция и Швейцария,където в прочути курорти трябва да приготвят между 500 до 600 евро на ден.

Традиционно ски сезонът у нас ще бъде открит през декември. Очакванията са между 5 и 10% повече туристи да посетят страната ни през зимата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Процедурата по евентуалното предаване на Карлес Пучдемон може да продължи месеци
Процедурата по евентуалното предаване на Карлес Пучдемон може да продължи месеци
Каракачанов поиска прокуратурата да се самосезира за Лютви Местан
Каракачанов поиска прокуратурата да се самосезира за Лютви Местан