COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Българският национален цирк "София" започна голямото си национално турне

Българският национален цирк „София" започна голямото си национално турне от Пловдив. Артистите са подготвили грандиозен спектакъл, посветен на 120 годишнина на българското цирково изкуство. В представленията участват наследници на легендарни циркови фамилии, като могат да се видят номера с животни и сензационни изпълнения.

от Антоанета Чакандракова
21:32, 01.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Животът

Тази година програмата на цирк „София" е изцяло българска. В спектаклите се включват много млади артисти, които дълги години са работили в чужбина.

Драгомир Драганов - артистичен директор на Националния цирк „София": "Възстановяваме след много години на български цирков манеж баланс на першове, въздушни каскади, илюзионно шоу, силова акробатика, еквилибристика."

Участие взимат наследници на циркови фамилии като трупа Романови и Настинови. Въздушна акробатика представя Еми Велкова - дъщерята на първата българка записана в рекордите на Гинес Емилия Иванова.

Еми Велкова - цирков артист: "Ако успеем да оставим някакво чувство в хората, които ни гледат и след това те са доволни и развълнувани - значи сме си свършили работата."

След десетгодишно отсъствие на манежа на цирк „София" се завръща един доайените на българската колонада - клоунът Румбата.

Румбата - клоун: "Това ми е работата - да оставям усмивки, особено по лицата на дечицата, сладките дечица."

На арената в различни циркови номера ще се включат също камили, коне, понита, котки, гълъби и змии. Цирк „София" остава в Пловдив до края на месец април. След това трупата ще обиколи още десет български града.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Истина или лъжа? Доналд Тръмп за коронавируса
Истина или лъжа? Доналд Тръмп за коронавируса
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината