Навършват се 70 години от установяването на дипломатически отношения между Китай и България. По този повод в институт Конфуций в София българско и китайско издателство се договориха за издаване на книги, преведени от китайски на български език, и предлагането им на нашия пазар през следващата година. Институт Конфуций е познат като разпространител на китайския език и култура в България, с което се подпомага културният обмен между двете страни.

Аксиния Колева, директор на институт Конфуций в София: Книгоиздаването е част от този културен обмен и ние сме много радостни, че започват регулярно да се издават книги, различни по своя род - литература, философия, нови учебници на български език.
Проф. Гао Чунли, директор на институт Конфуций в София: Идеята е с този широк аспект от печатни издания от Китай, които ще навлизат на вашия пазар, българите да имат възможност да научат повече за Китай, за неговата култура, традиции, както и за китайската медицина. Лично аз харесвам много българската литература, специално творчеството на Иван Вазов.