COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Какво да очакват зрителите от проекта на БНТ "Българското пътуване в Европа"

БНТ започна най-новия си проект "Парламентът на Европа 202пет". Той е за работата на европейските институции и за това как всеки европеец може да влияе на решенията, които взимат европейските депутати. Проектът е посветен на бъдещето на Европа. Съфинансиран е от Европейския парламент, а продукциите ще бъдат излъчени по време на Българското европредседателство. Това е най-мащабният проект на Българската национална телевизия и обхваща 5 продукции - "Българското пътуване в Европа", "Пътуващото студио на БНТ2", регионалните телевизионни дискусии в Пловдив и Благоевград, както и онлайн платформата "Ако бях евродепутат".Гости в "Денят започва" бяха колегите от БНТ Цветелина Йорданова, Тоня Димитрова и Александър Марков, които са продуценти на филмите от проекта и разказват детайли от "Българското пътуване в Европа".

от БНТ
10:30, 01.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Този проект е необичаен за нас, голямо предизвикателство е да направим нещо, което не е правено досега. Нашите зрители ще видят 3 документални филма с елементи на риалити. Ще видим четирима млади невероятни хора, с които търсим отговорите на важни въпроси за Европейския съюз. За нас е важно и на младите хора да им стане интересно, коментира Цветелина Йорданова.

Ще посетим различни точки в Европа, за да покажем проблемите на местно ниво, каза Тоня Димитрова, която е ментор на един от участниците - Красимир, експерт по киберсигурност.

;

Брекзит ще бъде показан през историята на Лазар и неговата приятелка, която учи по Еразъм в Манчестър, Великобритания. След 2 години връзка от разстояние, той отива да живее при нея.

;

Александър Марков е ментор на двама младежи - Делян и Симеона, чийто акцент е върху проблемите на мигрантската криза. Екипът посети заедно с Делян италианския град Торино, където той разговаря с бежанци и нелегални имигранти.

;

В Холандия пък Симеона разговаря с екип от доброволци, които работят с мигранти.

;;;
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Земетресение със сила 6 разлюля Югоизточен Иран
Земетресение със сила 6 разлюля Югоизточен Иран
Тръмп запали светлините на коледното дърво пред Белия дом (СНИМКИ)
Тръмп запали светлините на коледното дърво пред Белия дом (СНИМКИ)