Делото за убийството на 11-годишната Никол, която беше намушкана смъртоносно от 15-годишен ученик в асансьор в Бургас миналото лято, започва по същество на 6 юни.

Бургас

Преди съдебното заседание, близки на убитата Никол и нейни съученици се събраха на мълчалив протест и настояха за справедлива присъда.

Кристина Каролева: Със сигурност трябва да остане в затвора, а не да го пуснат след 5 години примерно-. Той след 5 години на колко ще бъде - на 20, тепърва ще започва животът му. А за Никол - няма как да продължи да живее.

Обвиняемият не пожела да говори, а разгневен близък на семейство на Никол го нападна с яйца. Съдебната охрана веднага го арестува.

Ами той уби човек, бе. Аз само едни яйца му хвърлям.

Адвокатът на семейството на момичето заяви, че засега няма никакви данни за смекчаващи вината обстоятелства за Иван и че ще пледира за максимална присъда.

Яни Николов, адвокат:Максималното възможно, което в настоящият момент е несъразмерно малко за изживяната трагедия от родителите.

Според прокуратурата непълнолетният Иван може да отговаря за действията си, тъй като съдебната експертиза е доказала, че той е вменяем.

Ангел Ангелов, прокурор: Наказанието, което се предвижда, е от три до осем години лишаване от свобода. Така е преценил законът.

200 000 лв. е гражданският иск, който майката на убитата Никол, поиска от подсъдимия осмокланик. Пред съда Иван не призна вината си и делото срещу него ще се гледа по общия ред. Родителите на обвиняемия продължават да вярват, че той е невинен. Делото по същество е насрочено за 6 юни.

Започна делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас

Започна делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас

Делото за убийството на 11-годишната Никол, което потресе Бургас миналото лято, влиза в съда. Четвъртокласничката беше намушкана с нож в асансьор на ж...