НОВИНИ

Близначета паднаха в шахта в Шумен

Две близначета момчета на две години паднаха в необезопасена триметрова шахта в градския парк на Шумен. Децата са настанени в болница без опасност за живота. Едното е със счупена ръка, а другото момченце е с комоцио.

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 19.09.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Момченцата били с майка си и играели в парка, когато ненадейно се качили върху ламаринен капак на шахта, която е поне на 50 сантиметра над земята. Заподскачали без контрол върху изкривения и ръждясал капак.

Сашо Събев, свидетел на инцидента: Той се затваряше, .... но ако не се качваш горе на капака, няма да има нищо. Децата си играят, на една страна и падат. То хубаво, е че с капака падат долу. .... Това е безконтролие по мое лично мнение на майката. Тя си беше там на кафето.

Хора, които работят в заведенията в парка разказаха, че поне от 5-6 години ръждясалият капак на неизползваемата шахта е изкривен.

Цветан Гаджев: Не знам защо не се вземаха мерки. Мисля, че навремето е имало шадраван и се е захранвал от тази шахта. Преди много години е бил премахнат и тя просто е останала в това състояние.

Дядото на близнаците смята, че трябва да се потърси отговорност от институциите, но оставя решението на родителите.

Никита Филев, дядо на близначета: Изобщо не е безопасно, за да падне капакът, преценете сами.

Проверка на община Шумен установи, че шахтата е част от стара ВиК мрежа, която не работи от 30 години. Капакът някога е бил заключен с катинар, който обаче е бил разбит. След огледа на полицията работници изправиха с чук изкривената част и въпреки днешния инцидент те отново сложиха капака върху шахтата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова апаратура за лечение на деца с церебрална парализа
Нова апаратура за лечение на деца с церебрална парализа
Все повече ученици посягат към наркотиците
Все повече ученици посягат към наркотиците