COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Близо 153 000 българи страдат от сърдечно-съдова недостатъчност

Сърдечно-съдовите заболявания са водещи за смъртността в България. Близо 153 000 са хората, които страдат от сърдечно-съдова недостатъчност, по- голямата част от тях - над пенсионна възраст.

от БНТ
15:40, 07.05.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

В световната седмица, посветена на проблемите на заболяването от Дружеството на кардиолозите посочиха, че едва 30 на сто от българите са наясно със симптомите на болестта. За да бъде успешно и навременно лечението, трябва по-добра профилактика, смятат специалистите.

Проф.д-р Иво Петров, началник на клиника по кардиология и ангиология, УМБАЛ "Сити Клиник", София: Лечението на пациентите със сърдечна недостатъчност е доста по продължително, то изиска множество стъпки както от гледна точка на диагностициране, така и от гледна точка най- вече на контрол, както на сегашното състояние, така и на контрол на резултатите на терапията. Има огромно значение да се прилагат модерните дистантни методики, така наречената телемедицина. С гордост бих заявил, че България е един от лидерите от гледна точка на пилотни проекти за телемониториране и то на всичкото отгоре онлайн.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тежки месеци за БДЖ от COVID-19 – 60% спад на пътуванията
Тежки месеци за БДЖ от COVID-19 – 60% спад на пътуванията
ДРУГИТЕ новини: Мет Гала и Гага
ДРУГИТЕ новини: Мет Гала и Гага