НОВИНИ

Втори ден гори русенското сметище

Близо 24 часа продължава гасенето на пожара в русенското депо за отпадъци. Огънят беше овладян още вчера, но над сметището продължава да се издига гъст дим. От Регионалната екоинспекция казаха, че няма замърсяване на въздуха, но над половината град се усеща неприятна миризма на изгоряло.

bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 04.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Огнеборците и служителите на депото са работили цяла нощ и в момента продължават да засипват с пръст горящите отпадъци на русенското депо. Въпреки това продължава да има тлеене в дълбочина и отново се появявали малки огнища. Площта на разпространение на огъня обаче е ограничена, уверяват от Общината. Днес димът значително е намалял, но заради източния вятър, миризмата на изгоряло е стигнала и до централната част на града и хората се чудеха от какво е.

Дим от въглища по-скоро, на такова ми замириса на мен... Наистина димът беше ужасен. Сутринта - 8-7 часа.

От регионална екоинспекция съобщиха, че има повишаване на стойностите на въглеродните окиси и бензина заради горенето на пластмаси и органични отпадъци, но превишаване на нормата засега няма. В ранния следобед се очаква да бъде докарана допълнително пръст за запръстяване на сметището, защото това е най-ефективният начин за окончателното потушаване на пожара.

Очакванията са до вечерта всички огнища да бъдат загасени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дамаск заяви, че ще сътрудничи с новия пратеник на ООН, но при известни условия
Дамаск заяви, че ще сътрудничи с новия пратеник на ООН, но при известни условия
Протестиращи срещу високите цени на горивата блокираха Е-79
Протестиращи срещу високите цени на горивата блокираха Е-79