COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Близо 870 000 лв. са събрани от туристически данък в Банско за 2018 г.

Близо 870 000 лв. са събраните средства от туристически данък в Банско, стана ясно по време на заседание на Консултативния съвет по туризъм към местната администрация. Той беше свикан от кмета на общината Георги Икономов, за да бъде обсъдено изпълнението на Годишната туристическа програма на администрацията за изминалата 2018 г.

от БТА
14:12, 24.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
близо 870 000 събрани туристически данък банско 2018

"Сумата е по-малка от събраната за 2017 г. Анализите сочат, че част от реализираните нощувки се крият. За да осигурим по-справедливо внасяне на туристическия данък, в рамките на една седмица ще анализираме всички хотели, брой на леглата, заетост спрямо предходни години.

За анализа ще ни помогнат представители на местния туристически бранш. Ще се направи списък на най-фрапиращите случаи на несъответствия, като започнем от най-големите хотели и апартаментни комплекси", заяви Икономов.

Той предвижда среща с представители на НАП, на която да бъдат обсъдени по-ефективни методи за проверки на неизрядни места за настаняване. Държавата губи от една укрита нощувка десет пъти повече в сравнение с общината. Затова усилията трябва да бъдат общи и координирани, посочи Икономов.

На заседанието е обсъдено голяма част от средствата, предвидени за участие в туристически борси, да се използват за дигитална реклама.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Арт посоки с Галя Крайчовска: Честит рожден ден, Моцарт!
"Арт посоки" с Галя Крайчовска: Честит рожден ден, Моцарт!
Кейт Уинслет се завръща към телевизията
Кейт Уинслет се завръща към телевизията