COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Близо два часа продължи срещата на Лозан Панов и Бойко Борисов

Председателят на Върховният касационен съд /ВКС/ Лозан Панов определи като мимикрия промените в Конституцията, направени от 43-то Народно събрание. След близо двучасова среща с премиера Бойко Борисов, в която участваха министърът на правосъдието Цецка Цачева и ресорният вицепремиер Екатерина Захариева, Лозан Панов отново настоя за по-дълбока реформа, особено в прокуратурата.

Пенка Ангелова
от Пенка Ангелова
11:57, 19.05.2017
6702
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Захариева и Цачева не се съгласиха с определението на Панов за направените конституционни промени от предишния парламент и заявиха, че правителството има воля да продължи съдебната реформа и да работи по 17-те показателя, посочени от Европейската комисия.

Председателят на ВКС още веднъж подчерта, че настоява за среща с президента, за да обсъдят евентуални конституционни промени и допълни, че за случаи като "Костинброд", подслушването на премиера Бойко Борисов в дома му в Банкя, "КТБ" и "ЦУМгейт" трябва да се носи отговорност.

Хората очакват от нас бърза съдебна система, каза Захариева и призова да се работи бързо, като се намали напрежението. Българските граждани не могат повече да чакат за справедлива съдебна система, посочи тя и коментира, че по време на служебния кабинет е имало забавяне в темповете на работа.

Министър Цачева поиска повече конкретика и каза, че е готова да приеме Панов и да обсъжда с него конкретни идеи за законови промени, защото с общи понятия ще се остане на едно място.

Екатерина Захариева подчерта, че дискусията за намаляване на броя на членовете на ВСС от квотата на НС е на дневен ред, но ако отново започнат промени в Конституцията, това би довело до забавяне на всички останали действия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Промени на движението във Варна заради Рали ”България”
Промени на движението във Варна заради Рали ”България”
EVN България Електроразпределение сменя името си
"EVN България Електроразпределение" сменя името си