НОВИНИ

БЛС: Областните болници може да последват съдбата на общинските

Областните болници ще последват съдбата на общинските , ако не се вземат спешни мерки в системата на здравеопазването. Това прогнозира пред БНТ председателят на Българския лекарски съюз Д-р Венцислав Грозев. По думите му първото, което трябва да се предприеме е преостойностяването на клиничните пътеки и отчитане на спецификата на всеки региона.

bnt avatar logo
от БНТ
08:29, 16.01.2018
Чете се за: 00:23 мин.
Още

Българският лекарски съюз вече е предложил решение на проблема с общинските болници. Според председателя на съюза Венцислав Грозев трябва да има диференциация, структурни промени и някаква реформа. Общинските болници и част от тях имат своето място в системата на здравеопазването.

Проблемите в общинското здравеопазване се мултиплицират навсякъде. И на областно ниво, и на университетско ниво, изобщо цялата болнична помощ. Не много по-различно е и извънболнична помощ, каза още д-р Грозев.

Д-р Венцислав Грозев, председател на Български лекар съюз: Общото решение на УС на БЛС и на всички на експертите е, че не може да с допуска поголовно увеличение, трябва да има известна диференцираност и то там, където клиничните пътеки десетилетия не са претърпели никакво развитие.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: На Витоша не трябва да има строителство, освен на спортни съоръжения
Фандъкова: На Витоша не трябва да има строителство, освен на спортни съоръжения
Криза за таксиметрови шофьори във Велико Търново
Криза за таксиметрови шофьори във Велико Търново