COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

БНТ 1 ще излъчи документален филм на Би Би Си за принцеса Даяна

Двадесет години след като светът се прости с принцесата на Уелс – Даяна, БНТ1 ще припомни на зрителите как е приета новината за нейната смърт от кралското семейство и британското общество. На 1 септември (петък) от 20:55 часа обществената медия ще излъчи документалния филм на Би Би Си - „Даяна: Седем дни, които разтърсиха света“ (2017).

от БНТ
10:59, 28.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
бнт излъчи документален филм принцеса даяна

За британците смъртта на Даяна е равнозначна на гибелта на Джон Кенеди за американците. Чрез непопулярни кадри и разкази на близки приятели и сътрудници на „принцесата на народа“, както и на обикновени граждани, режисьорът Бен Райдър пресъздава неописуемия шок, който преживява нацията.

Новината за смъртта на Даяна се възприема като истински катаклизъм и като необяснима трагедия. Филмът предизвика истински интерес, защото проследява реакциите на кралското семейство в една сложна ситуация за тях. Обществените нагласи, обвиненията, любовта към кралската особа, която след смъртта си се превръща в легенда, а приживе отправя предизвикателство към традициите на монархическата институция – това са част от темите, които изследва документалният филм.

Гледайте документалния филм „Даяна: Седем дни, които разтърсиха света“ на 1 септември (петък) от 20:55 часа по БНТ1!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Антиправителствени протести се проведоха в Румъния
Антиправителствени протести се проведоха в Румъния
Джудо дипломация Путин - Орбан
"Джудо дипломация" Путин - Орбан