НОВИНИ

БНТ беше отличена от Международния фестивал „Софийски музикални седмици

Българската национална телевизия и екипът на предаването „Култура.БГ“ бяха отличени за дългогодишното партньорство и професионалния поглед към събитията, които години наред оформят многожанровия облик на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“.

бнт беше отличена международния фестивал софийски музикални седмици
bnt avatar logo
от БНТ
15:14, 01.07.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По повод половинвековния юбилей на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“, организационният комитет връчи почетни плакети на личности и институции, допринесли през годините за развитието на форума в едно от най-престижните културни събития в Европа.

Тазгодишното издание на международния музикален фестивал премина под знака на две кръгли годишнини – 50 години от първото издание на „Софийски музикални седмици“ и 140 годишнината от обявяването на София за столица на България, а Българската национална телевизия е един от най-дългогодишните медийни партньори накултурното събитие.

От 1982 година "Софийски музикални седмици" е първият български музикален форум, приет в Европейската асоциация на музикалните фестивали - EFA, в чийто Управителен съвет по-късно - през 1988, е избран композиторът Петър Ступел, който дълги години е директор на фестивала.

Следващото 51-во издание на Международния музикален фестивал „Софийски музикални седмици“ ще бъде открито по традиция в навечерието на Деня на българската култура и просвета през 2020 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради горещините в София започва раздаване на вода
Заради горещините в София започва раздаване на вода
Най-тежката мярка е постановена за шофьора, убил пешеходка в Ловешко
Най-тежката мярка е постановена за шофьора, убил пешеходка в Ловешко