Българската национална телевизия и екипът на предаването „Култура.БГ“ бяха отличени за дългогодишното партньорство и професионалния поглед към събитията, които години наред оформят многожанровия облик на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“.

По повод половинвековния юбилей на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“, организационният комитет връчи почетни плакети на личности и институции, допринесли през годините за развитието на форума в едно от най-престижните културни събития в Европа.

Тазгодишното издание на международния музикален фестивал премина под знака на две кръгли годишнини – 50 години от първото издание на „Софийски музикални седмици“ и 140 годишнината от обявяването на София за столица на България, а Българската национална телевизия е един от най-дългогодишните медийни партньори накултурното събитие.

От 1982 година "Софийски музикални седмици" е първият български музикален форум, приет в Европейската асоциация на музикалните фестивали - EFA, в чийто Управителен съвет по-късно - през 1988, е избран композиторът Петър Ступел, който дълги години е директор на фестивала.

Следващото 51-во издание на Международния музикален фестивал „Софийски музикални седмици“ ще бъде открито по традиция в навечерието на Деня на българската култура и просвета през 2020 г.