НОВИНИ

Работна среща за финансирането на обществените медии

Развитието и финансирането на обществените медии обсъдиха на работна среща ръководствата на БНТ и БНР с депутати и представители на Министерството на финансите. Заради тежкото финансово състояние на телевизията до началото на октомври ще бъде изготвен и представен оздравителен план. Предстои обсъждането и на законодателни промени.

Айше Сали
от Айше Сали
20:15, 19.09.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Промяна, спешни мерки и подкрепа бяха думите, които обединиха всички участници в срещата, организирана от Комисията по култура и медии. Разговорите за състоянието на обществените медии продължиха близо два часа.

Емил Кошлуков, ген. директор на БНТ: Всички заявиха, че с този бюджет не можем да продължим, а при поетите задължения и дефицит, ще се наложи подкрепа.

Абосолютно всички подкрепиха предложенията ни, разбира се в рамките на бюджета комисията каза, че иска да действа на момента, за да може да разгърне малко по-висшия бюджет. Министерството на финансите беше малко по-консервативно, но според мен изключително добре схващат състоянието на БНТ в момента.

Борислав Велков, член на Обществения съвет на БНТ: Най-важното за нас е, че има консенсус. Аз като представител на Обществения съвет виждам консенсус, което изключително ме успокоява.

Промени ще има и в закона, а посоката им ще изясни с представянето на различните предложения.

Дияна Саватева, зам.-председател на Комисията по култура и медии: Още в началото на следващата седмица очакваме предложения за законодателни промени, от професионалистите, от хората, които работят на терен. Като комисия ние поехме задължение за създаване на работна група.

Най-важни остават стъпките, с които БНТ да спре да трупа дългове и да намали сегашния дефицит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Одитът установи редица пропуски в сигурността на електронните системи на НАП
Одитът установи редица пропуски в сигурността на електронните системи на НАП
СЕМ отложи обсъждането на исканата оставка на Светослав Костов
СЕМ отложи обсъждането на исканата оставка на Светослав Костов