НОВИНИ

БНТ Русе помогна на жителите на Мартен за проблема с честите спирания на тока

БНТ Русе помогна на жителите на Мартен да решат проблема с честите прекъсвания на тока в града. След поредния ни репортаж в понеделник, електроразпределителното дружество монтира възлова станция, която да осигури по-сигурно захранване за населеното място преди наближаващия зимен сезон. Инвестицията на Енергото е за близо 400 000 лв.

bnt avatar logo
от БНТ
06:26, 28.09.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Изгорели електроуреди и техника, както и огромни загуби за дребния бизнес донесоха непрестанните прекъсвания на тока в Мартен през последните пет години.

Йордан Димитров: Загубите са много големи. Работим в автосервиз и ток ни трябва постоянно.

Първата крачка за разрешаването на проблема вече е факт с монтирането на възловата станция в района на Източната промишлена зона между Русе и Мартен.

Николай Николов, председател на УС на "Електроразпределение Север": Това е възлова станция, която осъществява връзката между подстанцията, която се намира на около километър от това място, с електропроводите.
Пламен Стоилов, кмет на община Русе: Ще бъде подобрено електрозахранването в източна посока. То ще засегне Мартен, Сандрово и Николово.
Димо Тонев, кмет на гр. Мартен: Хората ще се успокоят, когато видят, че всичко вече заработи.

От електроразпределителното дружество увериха, че възловата станция ще заработи до края на ноември. Ще бъдат обезщетени и хората, чиито уреди са изгорели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на жители в Чепеларе ще блокира главния път Пловдив - Смолян
Протест на жители в Чепеларе ще блокира главния път Пловдив - Смолян
Събарят незаконни постройки в ромския квартал на Кюстендил
Събарят незаконни постройки в ромския квартал на Кюстендил