НОВИНИ

БНТ с повече регионални новини в събота и неделя

За 2018 година БНТ е произвела над 4892 часа собствена програма, от които най-голям е делът на новините и актуалните предавания. От утре новинарските емисии от 8:30 часа в събота и неделя ще обръща поглед към специфичните местни проблеми, които вълнуват хората. В съботните дни зрителите на БНТ ще имат възможност да гледат повече за случващото се региона на Благоевград и Варна, а в неделните дни акцент ще имат събитията Русенско и Пловдивско.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
19:30, 05.04.2019
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Студиата в Благоевград, Варна, Русе и Пловдив вече са готови да ви покажат какво радва и какво тревожи хората там. От утре всяка събота ще научаваме повече новини от региона на Благоевград.

Антония Сукалинска: В Благоевград и региона ще следим за трафика по автомагистрала "Струма" в почивните и празничните дни, когато много хора пътуват за южната ни съседка Гърция както и за режима за преминаване през граничния пункт "Кулата - Промахон". Ще ви разказваме за проблемите на земеделските производители от района на Сандански, Петрич и Кюстендил. Какви са възможности за туризъм в планинските курорти Банско, Разлог, Добринище и Сапарева баня ще научавате от нас. Ще ви показваме и добрите новини от Югозападна България и очакваме вашите сигнали.

От Югозапад към Североизток - с включване от студиото във Варна.

Нора Бочева: Ще държим ръка на пулса на новините от Варна и региона. Близо до морето, заедно с местния бизнес и с институциите, ще ви информираме за проблемите и решенията в туризма, стопанисването на плажовете и незаконното строителство. Ще ви запознаем с възможностите за културен и развлекателен туризъм край морето. Ще говорим за трудностите и успехите в здравеопазването, за социалните политики и за реализацията на младите хора.

Всяка неделя пък ще научаваме още новини от студиото в Пловдив.

Мариела Хубинова: Историческото и културно наследство и духът на съвременния град са част от темите, с които ще ви срещаме в новините от Пловдив. Знаете ли, че преди 50 години започва възстановяването на архитектурния комплекс "Старинен Пловдив" - безспорната емблема на европейската столица на културата. Ще ви информираме за ефекта от програмата на общината за чистотата на въздуха и ще приключат ли скоро ремонтите в града. Ще следим прогнозите за развитието на Пловдив като индустриален център в Югоизточна Европа.

И отново в неделя телевизионният център в Русе ще разказва най-новото и интересното от Северна България.

Даниела Димитрова: В регионалните новини ще видите най-актуалните теми от политиката, бизнеса, образованието и културата в Русе и Северна България. Ще потърсим отговори на въпросите ще има ли и кога трети мост над Дунав, ще бъде ли построена магистралата Русе - Велико Търново. Ще ви разкажем за проблемите на обикновените хора и как те могат да бъдат решени. Ще ви представим и русенци, които вдъхновяват с примера си, обединени от различни благотворителни каузи.

Утре в 8:30 часа бъдете пред екрана с "По света и у нас", за да видите още от света на хората у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акции за храни с изтекъл срок на годност и за нерегламентиран превоз на пътници
Акции за храни с изтекъл срок на годност и за нерегламентиран превоз на пътници
Изборът на европейски главен прокурор може да остане за следващия ЕП
Изборът на европейски главен прокурор може да остане за следващия ЕП