НОВИНИ

Боксьорът Борис Станчов изпил ампула преди фаталния мач в Албания

Починалият в Албания български боксьор Борис Станчов е изпил ампула с неизвестно съдържание преди последния си мач. Това твърди неговият съотборник Руслан Николов. По думите му и треньорът, и всички съотборници знаели, че Борис се състезава с личната карта на братовчед си.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:14, 24.09.2019
8237
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

В ефира на сутрешния блок на БНТ треньорът Венцислав Георгиев отрече да е знаел за сменената самоличност. Според бившия президент на Българския професионален боксов съюз д-р Георги Езекиев обаче Станчов е имал забрана да се състезава и затова използвал личната карта на братовчед си.

Според съотборника на Борис Станчов - Руслан Николов - именно ампулата, която е изпил преди мача, е причината той да издъхне на боксовия ринг. Станчов не искал да я изпие, но треньорът настоял, като му казал, че това ще му даде повече сила.

Руслан Николов, съотборник на Борис: И той му каза - аре бе, женчо, толкова ли не можеш да изпиеш една ампула и му я изсипа в шишето за водата и той я изпи. Това се забеляза вече съответно като започна мачът, че е по-отпаднал, а беше толкова натрениран, с толкова хъс, а игра толкова слабо.

Руслан разказва и че Борис е искал да прекъсне мача още в третия рунд, но никой не му обърнал внимание. А доказателство, че треньорът знаел за сменената самоличност, според Руслан, е това, че е подсещал Борис да не забрави личната карта на братовчед си, когато ходят на състезание. Според сестрата на Борис той дори е имал уговорка да губи мачове.

Лиляна Станчова, сестра на починалия Борис: Всичките приятели на него му се подиграваха като загуби мач. И той вика, не бе брат, просто треньорът ми казва да загуба повече точки, да може да вземе повече пари.

Треньорът Георгиев отрича за ампулата. За БНТ той обясни, че състезателите са пили единствено вода преди мача. Отрича и да е знаел за сменената самоличност.

Венцислав Георгиев, настоящ треньор, мениджър: Ние го знаем като Боби Джи. Повечето боксьори си имат прякори. Той си е извадил документите на това лице и идва да се боксира. Ще играеш ли, ще играя! Дори на кантара във въпросния ден се качи и се подписа като Исус Величков, след него се подписах аз.

От Българския професионален боксов съюз заявиха, че сменената самоличност е прецедент в историята, но въпреки това, ще направят проверка на всички регистрирани 68 състезатели. Резултатите от аутопсията на Борис Станчов се очакват в близките дни. По случая тече разследване. Днес в столичното 8-мо районно бяха разпитани свидетели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тест на Ламанша за Брекзит без сделка
Тест на Ламанша за Брекзит без сделка
Делото срещу Баневи тръгна в спецсъда
Делото срещу Баневи тръгна в спецсъда