НОВИНИ

„Медицински надзор" започна проверка на болницата в Пазарджик

Пълна проверка на болницата в Пазарджик започва "Медицински надзор" по разпореждане на здравния министър. Премиерът Бойко Борисов нареди директорът на лечебното заведение - д-р Васил Вълчев, да бъде освободен от поста след журналистическо разследване за издадени множество фалшиви ТЕЛК решения. Самият той има пожизнен ТЕЛК, издаден от негови подчинени. По случая се самозесира и Окръжната прокуратура в Пазарджик.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
18:16, 11.11.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Здравният министър е поискал от Националната експертна лекарска комисия да направи проверка на всички решения, издадени от ТЕЛК комисиите в болницата в Пазарджик. До проверката се стигна, след като стана ясно, че по документи и двамата председатели са с увреждания и са получили пожизнени ТЕЛК решения от собствените си комисии. Такова има и директорът на болницата д-р Вълчев. Той обаче отрича да има каквито и да било нередности.

Д-р Васил Вълчев - директор на МБАЛ-Пазарджик: ТЕЛК-овите решения всичко е ясно, нищо фалшиво няма. Те са от много години ТЕЛК-овите решения, какво съм виновен аз, че съм болен. Чувствам се страшно обиден.

Д-р Василев обясни още, че здравният министър само е стартирал процедурата по освобождаването му. Но смяната му като директор ще стане едва през декември, когато се очаква решението на извънредното Общо събрание на болницата.

Д-р Васил Вълчев - директор на МБАЛ-Пазарджик: Така че днеска, в този момент, аз съм все още директор. Нормалното нещо беше да минат тези проверки, които се насрочиха, дори не казвам как ще завършат, просто да приключат проверките и тогава да бях освободен.

Проверка по случая започна и Окръжната прокуратура. Предстои да бъде изискана медицинска документация, ще се разпитва и персонала на болницата, за да преценят разследващите дали са налице данни за извършено престъпление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят на самотните сърца дойде с големи разпродажби в Китай
Денят на самотните сърца дойде с големи разпродажби в Китай
Българо-гръцката газова връзка ще бъде готова до следващата есен
Българо-гръцката газова връзка ще бъде готова до следващата есен