В Лондон победителят в изборите Борис Джонсън обеща да работи ден и нощ, за да се отплати за доверието, гласувано му от избирателите. Консерваторите спечелиха историческа победа и ще имат мнозинство от 76 гласа, при неясно разпределение на само две места на този етап. Сега Джонсън ще има възможността да изпълни обещанието си и да довърши сагата Брекзит.

Много нови лица ще влязат в британския парламент след изборите, като по-голямата част от тях са консерватори. Това е най-голямата победа за партията от времето на Маргарет Тачър. С този резултат Борис Джонсън ще може да изпълни обещанието си да изведе Великобритания от ЕС.

На другия полюс са политическите му опоненти от Лейбъристката партия, чийто резултат е най-лошия от близо век насам.

Борис Джонсън, министър-председател на Великобритания: С този мандат и това мнозинство най-сетне ще можем да направим ... какво? Внимавали сте! Тези избори означават, че Брекзит е безспорно решение на британския народ. С тези избори слагаме край на жалките заплахи за втори референдум.
Джереми Корбин, лидер на Лейбъристката партия: Очевидно резултатът за Лейбъристката партия е много разочароващ. Дебатът за Брекзит беше поляризиран и далеч от нормалния политически дебат. Това допринесе за резултата на Лейбъристката партия. Няма да ръководя партията на следващи парламентарни избори.
Триумф за консерваторите и загуба за лейбъристите на изборите във Великобритания

Триумф за консерваторите и загуба за лейбъристите на изборите във Великобритания

Триумф за консерваторите на Борис Джонсън и съкрушителна загуба за лейбъристите на Джереми Корбин след предсрочните парламентарни избори във Великобри...