COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Борислав Гуцанов: БСП-Варна беше във възход, от интернет научихме листата

Заведен е иск срещу листата на БСП във Варна, тъй като по устав на левицата само градската конференция може да определя нейния състав. Това заяви в "Още от деня" Борислав Гуцанов.

от БНТ
18:35, 24.09.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Той каза, че този проблем е надхвърлил границите на Варна, тъй като не може председателят на БСП Корнелия Нинова да коментира, че иска да управлява държавата по закон, а да нарушава законите на партията.

Едва ли не се създава алтернативна задкулисна партия в рамките на БСП, коментира Гуцанов.

Борислав Гуцанов, БСП-Варна: За първи път 64-има членове на Националния съвет събрахме подписи за свикване на извънредно заседание на Националния съвет. Аз не знам в цялата 128-годишна история на нашата партия да има подобно нещо. И въпреки това не се съобрази Изпълнителното бюро и не насрочи заседание, а ни отговори - даже не с подписа на г-жа Нинова.

Борислав Гуцанов каза още, че листите са внесени, но не знае от кого. Прочетохме в интернет каква е листата, която е във Варна. След евроизборите варненската организация беше в абсолютен възход, с ръст от 6000 гласа, бяхме в много добра позиция. Сега, по думите му, излиза, че на национално ниво действията показват, че се цели загуба на левицата във Варна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Децата, спасени от огнения ад в Търново, в приемно семейство
Децата, спасени от огнения ад в Търново, в приемно семейство
Променливо време ни очаква днес
Променливо време ни очаква днес