НОВИНИ

Борисов и Ван Орден обсъдиха ролята на България при председателството на ЕС

Важната роля на България при председателството на Съвета на Европейския съюз и преговорите, по същото време на Великобритания за излизането на страната от Европейския съюз, обсъдиха днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Джефри ван Орден. Той се появи неочаквано за журналистите в парламента, където се проведе срещата.

bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 26.04.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Джефри Ван Орден, евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП: "България има да играе много важна роля занапред в рамките на българското председателство на ЕС. Очакват се промени след Брекзит и те ще са такива, че Великобритания ще е извън ЕС, а България ще бъде в него. Имаме интерес да задълбочим добрите отношения. Ние и сега имаме много силни връзки в сферата на сигурността заради общите заплахи пред нашите страни и това ще бъде от особена важност и занапред."
Бойко Борисов, председател на ГЕРБ: "Надявам се и българският парламент, и политическите партии да съзнават колко вече в Европа това, което казах и преди няколко дена става важна България и стабилността, спокойствието, разума, отговорността пред Европа минава през България. Просто господ така отреди в най-сложния момент за Европа, България да бъде център."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Консултантска компания предвижда икономически растеж, ако има златодобив в Трън
Консултантска компания предвижда икономически растеж, ако има златодобив в Трън
Какво става с даренията за Хитрино?
Какво става с даренията за Хитрино?