Борисов и Зьодер обсъдиха увеличаване на германските инвестиции в България

Увеличаване на германските инвестиции в България в автомобилостроенето и други сфери и повече български продукти на баварския пазар. Това обсъдиха на среща в Мюнхен премиерите на България и Бавария Бойко Борисов и Маркус Зьодер. Борисов е в Германия и за закриването на кампанията на кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
преди 9 месеци
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Борисов и Зьодер обсъдиха увеличаване на германските инвестиции в България

Маркус Зьодер е бил впечатлен колко много германски заводи се откриват у нас. Според Борисов е важно и българското присъствие в Бавария да се разширява.

Бойко Борисов, министър-председател на България: За целта имаме покана от Мюнхен, септември месец някъде ще бъде да докараме всички заводи в машиностроенето, електрониката, индустрията, да им дадем по 30-40 секунди видеопрезентация с целия немски бизнес с български гозби, както Зьодер каза, че много му харесали, така че да съединим максимум икономиките на Бавария и Бавария.


;

В Мюнхен Борисов присъства на закриването на кампанията на водещия кандидат на Европейската народна партия Манфред Вебер, заедно с канцлера на Германия Ангела Меркел, лидера на германския Християндемократическия съюз Анегрет Крамп-Каренбауер и премиерите на Латвия и Хърватия.

Борисов поздрави за добрите изборни резултати и кандидата на ПЕС за председател на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Франс Тимерманс ми е приятел от много години. Вие сте свидетел как ме посреща и хубавото, че - ние със сърце и душа си подкрепяме Манфред Вебер, но хубаво е, че има и от другата страна такъв добър кандидат и битката в диспутите беше много добра.

Борисов коментира, че от понеделник започват консултациите между европейските лидери за разпределените на високите постове в ЕС.

Топ 24
Най-четени