"Забранявам да се месите и да коментирате конфликтите между другите институции". Това заяви премиерът Бойко Борисов, обръщайки се към министрите преди заседанието на Министерски съвет.

© Архив
Бойко Борсиов, министър-председател: Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна. Ние не сме никаква страна, ние си гледаме нашата институция. Единственото, което съм реагирал е, че не съм отишъл на консултации, но не съм бил поканен, отиде Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министри, без да ме уведомява мен, това е тенденциозно и неправилно. Няма случай, когато президентът Радев да ми е поискал министри и да съм му отказал, но да не ме поканиш, а да ми викаш хората… По другите теми ние не участваме и не вземаме отношение по никакъв начин, не е наша работа, да ви е ясно.
Нинова: Огласяването на СРС-тата е опит да бъде сплашен президентът

Нинова: Огласяването на СРС-тата е опит да бъде сплашен президентът

Случващото се с президента е вредно и опасно и цели отстраняване на ярък политически опонент без оглед на последиците. Това заяви от парламентарната т...

Премиерът коментира и темата с еврозоната, като заяви, че когато си в нея не можеш да си от държавите, които са на втора скорост.

"В общото европейско семейство, общите финанси, кой колко харчи, защо, всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чудовищни неща чух", каза Борисов.

Той е възложил на финансовия министър Горанов да покани управителя на БНБ Радев, Менда Стоянова, от финансовата комисия, от другите партии, за да се вземе едно решение, за всички страхове, които по думите му, се опитват от опозицията да насаждат.

"За да не кажат, че двама души – Горанов и управителят на БНБ Радев само биха могли да вземат подобно решение", обясни Борисов.

България се очаква да влезе в чакалнята на еврозоната до края на април

България се очаква да влезе в чакалнята на еврозоната до края на април

България се очаква да влезе в чакалнята на еврозоната до края на април. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на годишната среща на бизн...