НОВИНИ

Борисов: Нямаше трети вариант в разговора с Цветанов

След заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ и среща с всички 28 областни управители на партията, лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов обяви, че партията му може да остане с двама зам.-председатели след оставката на Цветан Цветанов. Ще бъде дадена повече власт на административния секретар на ГЕРБ, а работата на Цветанов ще поеме изпълнителната комисия на партията, обясни Борисов. Ирина Цонева по темата.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:02, 31.05.2019
Чете се за: 01:36 мин.
У нас

Първите думи на премиера след заседанието бяха, че направеният изборен анализ в ГЕРБ сочи, че победата е категорична и с оставките в БСП това е потвърдено.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и премиер: Когато си победил - скромността изисква да си мълчиш. Има достатъчно платени социолози и политолози, които обикалят страната и говорят

До оставката на Цветан Цветанов се стигна, защото това беше и негово желание и както той каза, доверието в нас по много теми го няма. Така че, след като го няма, това е едно правилно решение.

След вчерашното изказване на Цветан Цветанов,че е предложил два варианта за бъдещето си на премиера, а Борисов предложил трети, с който Цветанов не се съгласил и подал оставка, днес лидерът на ГЕРБ отхвърли това твърдение.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и премиер: Няма трети вариант-вариантите бяха напуска ръководните постове в партията,спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Той това не се съгласи и избрахме другия вариант напуска отвсякъде. Аз мисля, че това беше очаквано, не искам повече Веско Маринов да ми пее по събитията. Ясно бях казал какво искам да ми се случва в тази кампания, не се съобразиха с мен.
;

Затова и днес пред всички областни ръководители на ГЕРБ лидерът заявил, че който си е свършил работата ще си я върши пак, а другите ще бъдат сменени.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и премиер: Не може в Ямбол да направим всичко и да не спечелим изборите, там нямаше водопоровод, училища, болници, всичко сме направили или пък в Плевен и Добрич

На 7 юли конгресът на ГЕРБ ще трябва да гласува освобождаването на Цветан Цветанов, Тогава ще бъде решено и дали ще бъде предложен негов заместник.

Борисов обаче коментира днес, че и само с двамата си заместници - кметовете на София и Бургас, ще успее да се справя достатъчно добре и с премиерските си задължения.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и премиер: Името на Цветанов се сменя с изпълнителната комисия. Тъй като досега има лидер, зам.-председател, който движи нещата и ролята на изпълнителната комисия беше много слаба да не кажа никаква. Разбира се, аз благодарих, беше последното изречение към колегата, така че толкоз. Не помните ли, аз влязох в изборите, когато направих ГЕРБ с 90% рейтинг, да не кажа магаре да бях вързал за депутат, те ще го изберат.
;

Бойко Борисов съобщи още, че на 7 юли от Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще бъде освободена и Румяна Бъчварова, която заминава посланик в Израел. На нейно място като шеф на политическия му кабинет в Министерския съвет вече е назначил настоящия си външнополитически съветник Деница Желева.

Борисов категорично отрече възможността вицепремиерът Томислав Дончев да поеме и поста на зам.-председател на ГЕРБ, както се заговори вчера. Дори обмислял да раздели постовете така, че да няма опция един и същи човек да е едновременно кмет и областен ръководител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Божурище остава в ареста
Кметът на Божурище остава в ареста
Какъв трябва да бъде новият главен прокурор?
Какъв трябва да бъде новият главен прокурор?